Thursday, April 28, 2011

Jompi kumpi vai sittenkin kampi?


Huolimatta siitä kurjasta tosiasiasta, että autot hajoilevat ja rahaa korjauksiin palaa hääsäästöistä pelottavaa tahtia, vien asioita eteen päin. Jotta tietäisimme millaisiin häihin on lopulta varaa, täytyy selvittää, mitä unelmamme maksaisivat. Tämä morsian astui mielensä häätantereelle ja tarttui reippaasti kakkulapioon. Sähköposteja on kirjoitettu nyt kahteen paikkaan. Kumpaankin on kaksi vaihtoehtoa, suurin ero on max. 15 vierasta tai ilman. Kysyin myös siviilivihkimistä tai pelkkää epävirallista seremoniaa, jolloin hoitaisimme virallisen avioitumisen Suomen päässä. Onneksi on monta mieluisaa vaihtoehtoa!



Se pääunelma olisi avioitua tuossa maisemassa 10.11.12. Eikö olekin hauska päivämäärä? ;-) Kuva on Ithala Game Reserve:stä, maisemaa halkoo kiemurrellen kaunis Pongola-joki. Tuo maisema on meille rakas ja tärkeä. Olisi hienoa jakaa tilaisuus muutaman ystävän seurassa, jotka ovat luontoihmisiä jokainen. Suomesta ei ole tulossa ketään, joten rahaa syö myös se kesällä 2013 järjestettävä pienimuotoinen "Afrikkailta" lähimmille omaisille ja ystäville.

Camp

Safariajelun varrella voisi kuvaaja napsia meistä toiminnallisia hääkuvia, joissa pääosassa olisi huikaisevan kaunis luonto. Amerikasta ja Venäjältä tulevat ystävämme olisivat safarilla mukana. Auringon alkaessa laskea ja värjätessä maiseman pehmeän oranssisella hehkulla olisi aika seremonialle. Sen jälkeen siirtyisimme majoituksen ravintolaan, jossa tähtitaivaan alla, nuotion äärellä, kynttilöiden loisteessa söisimme paikallisen keittiön herkkuja. Taustalla voisi soida pehmeästi rummut ja illan kohokohtana olisi zulutanssiesitys.



Hääyön viettäisimme salaisessa piilomökissä kuunnellen luonnon huikeaa konserttia.

Halvemmalla pääsisimme, kun jättäisimme vieraat pois, tekisimme itse safarin vuokra-autollamme kuvaajan kanssa ja söisimme kahdestaan romanttisen illallisen. Onhan sentään hyvät kuvat tilanteesta saatava! :-)



Ithalasta jatkaisimme viettämään  muutamaksi yöksi hunajakuuta Thonga Beach Lodgeen. Tässä on myös toinen vaihtehtomme hääpaikaksi. Meidät voisi vihkiä rannalla. Tätäkin unelmaa tiedustelin vierailla tai ilman.



Thongalla on järjestetty intiimejä vihkiäisiä ilman vieraita ja paikka vaikuttaa täydelliseltä sellaiseen.




Auringonlaskun aikaan valojen vannomista.



Merilipikonniakin tahtoisin käydä katsomassa.



Siirtyisimme kolmen yön jälkeen Kosi Forest Lodgeen.



Pakettiin kuuluu mukavia aktiviteetteja kumpaisessakin paikassa, kuten snorklailua, melomista, vaeltamista, piknik-rannalla jne. Kaikki ilman muita turisteja.

Jos Ithala on Jompi ja Thonga Kumpi, on vielä yksi vaihtoehto, se tylsä Kampi. Jos ei mikään auta, piipahdamme matkalla lentokentälle maistraatissa ja lennämme Afrikkaan ilman mitään häämatkajärjestelyjä. Olemme joka tapauksessa menossa Afrikkaan marraskuussa 2012 jatkamaan tekemäämme eläintyötä. Yritämme vain niin kovasti tunkea häät sinne, mutta voi olla, etteivät varamme kerta kaikkiaan veny niin rajusti.

Lisäksi olen pohtinut vielä neljättä vaihtoehtoa. Järjestäisimmekin jo kesällä 2012 Afrikkailtaman, joka alkaisi tuomarin vihkiessä meidät pihallamme. Keräisimme lahjat rahana toteuttaaksemme edes häämatkan Afrikan matkan yhteydessä marraskuussa eli Thonga ja Kosi (5 yötä). Tämä olisi sentään Kampia parempi, mutta ongelma on siinäkin jälleen varallisuus. Riittävätkö varat mukavan, herkullisen iltaman viettoon, jos jo marraskuussa on matkan aika?

Jännityksellä odotan millaisia vastauksia viesteihini saan ja miten unelmamme muovautuu. Sulho totesi eilen: " Joka tapauksessa meille tulee kivat häät." Jep! Ei anneta rahan päättää vaan asenteen ratkaista. Pienikin on kaunista ja vähemmälläkin varsinainen päämäärä, avioituminen, saavutetaan.


No comments:

Post a Comment